|
Keratan tanpa tulang boleh diperolehi berkulit dan tanpa kulit. Proses pembuangan tulang dijalankan secara manual oleh pekerja yang terlatih. Kerja kerja di jalankan secara higenik dan didalam bilik yang bersih dan suhu yang terkawal.
|
|
|
1. Dada ayam Tanpa tulang dan berkulit
Daging dada (BB) tanpa tulang adalah separuh daging dada yang dipisahkan dari tulang sternum secara pemotongan manual ayam bulat selepas memotong kepak dan keseluruhan bahagian kaki . Daging fillet dan tulang diasingkan. Kulit dibiarkan melekat pada daging. BB di hasilkan berkulit atau tanpa kulit.
Maklumat lanjut...
|
|
|
2. Daging Dada Tanpa Tulang Dan Kulit
Daging dada tanpa tulang dan kulit.
Maklumat lanjut...
|
|
|
3. Daging Kaki Tanpa Tulang (Beserta Pergelangan Kaki)
Potongan ini diperolehi daripada daging paha penuh. Tulang telah diasingkan daripada daging tetapi pergelangan kaki masih terlekat. Potongan ini mengandungi daging paha dan daging drumstick dan tulang pergelangan kaki di hujung daging drumstick.
Maklumat lanjut...
|
|
|
4. Daging Kaki Tanpa Tulang
Daging dari paha penuh yang telah dikeluarkan tulang dan terdiri dari daging paha dan bahagian drumstik beserta dengan kulit.
Maklumat lanjut...
|
|
|
5. Daging Kaki Tanpa Tulang Dan Kulit
Daging dari paha penuh tanpa tulang dan kulit.
Maklumat lanjut...
|
|
|
6. Daging Paha Tanpa Tulang
Daging bahagian paha yang telah dipisahkan daripada daging bahagian drumstick dan dibuang tulang. Kulit dikekalkan.
Maklumat lanjut...
|
|
|
7. Daging Paha Tanpa Tulang Dan Kulit
Daging bahagian punggung tanpa tulang dan kulit.
Maklumat lanjut...
|
|
|
8. Fillet Ayam
Daging otot fusiform panjang (otot supracoracoid atau pektoral bahagin dalam ) yang terdapat pada setiap sisi tulang lunas (sternum). Diasingkan daripada daging dada semasa proses menguluarkan tulang.
Maklumat lanjut...
|
|