|
Penerangan |
Daging otot fusiform panjang (otot supracoracoid atau pektoral bahagin dalam ) yang terdapat pada setiap sisi tulang lunas (sternum). Diasingkan daripada daging dada semasa proses mengeluarkan tulang |
Saiz & Berat |
Saiz: 70g to 90g Seketul
2 kg Setiap Pek
6 peket sebakul (sejuk)/sekotak (frozen)
|
Aspek Kualiti |
Segar dan bersih Tiada sebarang bulu, epidermis dan bendasing Tiada lebam dan kecacatan |
Storage & Distribution Conditions |
Simpan dan diedarkan dalam keadaan sejuk ( ≤ 4°C) Disimpan dan diedarkan pada suhu dingin beku ( < -18°C) |
Kesegaran |
Segar sehingga 5 hari dari tarikh pengeluaran (sejuk)
12 bulan dalam keadaan dingin beku (Beku) |
Bahan Pembungkus |
Primary: Bag plastik LDPE
Secondary: Kotak (produk beku) |
Pelabelan |
Primary: Jenis produk, Tarikh luput, Berat
Secondary: Jenis produk, Tarikh pengeluaran/ luput |
Spesifikasi Mikrobiologi |
Total Plate Count : < 2.5 X 106 cfu/g Escherichia coli : < 100 cfu/g Salmonella spp : absent in 25 g sample Coliform : < 1100 cfu/ g Staphylococcus aureus : < 250 cfu/g Listeria monocytogenes : absent in 25 g sample |
Rupa Produk & Pembungkusan |
|
|
|
Filet Ayam |
2 kg Setiap Pek |
Produk Dingin Beku |
|
|
|