|
Penerangan |
Potongan ini diperolehi daripada daging paha penuh. Tulang telah diasingkan daripada daging tetapi pergelangan kaki masih terlekat. Potongan ini mengandungi daging paha dan daging drumstick dan tulang pergelangan kaki di hujung daging drumstick. |
Saiz & Berat |
180 g hingga 250g seketul
2 kg Setiap Pek
6 peket sebakul (sejuk)/sekotak (beku)
|
Aspek Kualiti |
Segar dan bersih Tiada sebarang bulu, epidermis dan bendasing Tiada lebam dan kecacatan |
Cara Penyimpanan Dan Penghantaran |
Simpan dan diedarkan dalam keadaan sejuk ( ≤ 4°C) Disimpan dan diedarkan pada suhu dingin beku ( < -18°C) |
Kesegaran |
Segar sehingga 5 hari dari tarikh pengeluaran (Sejuk)
12 bulan dalam keadaan dingin beku (Produk Beku) |
Bahan Pembungkus |
Primary: Bag plastik LDPE
Secondary: Kotak (produk dingin beku) |
Pelabelan |
Primary: Jenis produk, Tarikh luput, Berat
Secondary: Jenis produk, Tarikh pengeluaran/luput |
Spesifikasi Mikrobiologi |
Total Plate Count : < 2.5 X 106 cfu/g Escherichia coli : < 100 cfu/g Salmonella spp : absent in 25 g sample Coliform : < 1100 cfu/ g Staphylococcus aureus : < 250 cfu/g Listeria monocytogenes : absent in 25 g sample |
Rupa Produk & Pembungkusan |
|
|
|
Daging bahagian kaki tanpa tulang dan kulit |
2 kg Pek Individu |
2 kg Pek Individu |
|
|
|