|
Penerangan |
Terhasil daripada seekor ayam yang dipotong kepada 9 bahagian. Dimulakan dengan memotong leher diikuti dengan kedua bahagian kepak. Ayam di kerat dua dengan memotong tulang belakang selari dengan tulang rusuk ke 7 . Keratan keel diperolihi dengan memeotong pertengahan dada. Nota: Atas permintaan pelanggan 7 piece cut can be made available. |
Saiz & Berat |
1.3 kg – 1.7 kg seekor / pek
|
Aspek Kualiti |
Segar dan bersih Tiada sebarang bulu, epidermis dan bendasing Tiada lebam dan kecacatan |
Cara Penyimpanan Dan Penghantaran |
Simpan dan diedarkan dalam keadaan sejuk ( ≤ 4°C) Disimpan dan diedarkan pada suhu dingin beku ( < -18°C) |
Kesegaran |
Segar sehingga 5 hari dari tarikh pengeluaran (Sejuk)
12 bulan dalam keadaan dingin beku (Produk Beku) |
Bahan Pembungkus |
Primary: Bag plastik LDPE
Secondary: Kotak (produk dingin beku) |
Pelabelan |
Primary: Jenis produk, Tarikh luput, Berat
Secondary: Jenis produk, Tarikh pengeluaran/luput |
Spesifikasi Mikrobiologi |
Total Plate Count : < 2.5 X 106 cfu/g Escherichia coli : < 100 cfu/g Salmonella spp : absent in 25 g sample Coliform : < 1100 cfu/ g Staphylococcus aureus : < 250 cfu/g Listeria monocytogenes : absent in 25 g sample |
Rupa Produk & Pembungkusan |
|
|
Potongan 9 |
Potongan 7 dengan bahagian kaki |
|
|
|