Kategori 3: Keratan Khusus
   
 
   
AYAM SEMBILAN POTONGAN
   
Penerangan Terhasil daripada seekor ayam yang dipotong kepada 9 bahagian. Dimulakan dengan memotong leher diikuti dengan kedua bahagian kepak. Ayam di kerat dua dengan memotong tulang belakang selari dengan tulang rusuk ke 7 . Keratan keel diperolihi dengan memeotong pertengahan dada.
Nota: Atas permintaan pelanggan 7 piece cut can be made available.
Saiz & Berat 1.3 kg – 1.7 kg seekor / pek
Aspek Kualiti Segar dan bersih
Tiada sebarang bulu, epidermis dan bendasing
Tiada lebam dan kecacatan
Cara Penyimpanan Dan Penghantaran Simpan dan diedarkan dalam keadaan sejuk ( ≤ 4°C)

Disimpan dan diedarkan pada suhu dingin beku ( < -18°C)
Kesegaran Segar sehingga 5 hari dari tarikh pengeluaran (Sejuk)

12 bulan dalam keadaan dingin beku (Produk Beku)
Bahan Pembungkus Primary:
Bag plastik LDPE

Secondary:
Kotak (produk dingin beku)
Pelabelan Primary:
Jenis produk, Tarikh luput, Berat

Secondary:
Jenis produk, Tarikh pengeluaran/luput
Spesifikasi Mikrobiologi Total Plate Count : < 2.5 X 106 cfu/g
Escherichia coli : < 100 cfu/g
Salmonella spp : absent in 25 g sample
Coliform : < 1100 cfu/ g
Staphylococcus aureus : < 250 cfu/g
Listeria monocytogenes : absent in 25 g sample
Rupa Produk & Pembungkusan
Potongan 9 Potongan 7 dengan bahagian kaki
   
   
   
   
   
   
 
 
   
©2014 Copyright Lay Hong Berhad (107129-H). all rights reserved.