|
Penerangan |
Terdiri daripada 4 potongan bahagian daging dada, 6 potongan bahagian rusuk, 4 potongan bahagian paha, 6 potongan bahagian paha atas beserta dengan tulang belakang dan 4 potongan bahagian kepak. Tonkeng ayam tidak disertakan. |
Saiz & Berat |
1.3 kg – 1.7 kg Seekor
5kg sebungkus
2 pek setiap bakul (Sejuk) /3 pek sekotak (dingin beku) |
Aspek Kualiti |
Segar dan bersih Tiada sebarang bulu, epidermis dan bendasing Tiada lebam dan kecacatan |
Cara Penyimpanan Dan Penghantaran |
Simpan dan diedarkan dalam keadaan sejuk ( ≤ 4°C) Disimpan dan diedarkan pada suhu dingin beku ( < -18°C) |
Kesegaran |
Segar sehingga 5 hari dari tarikh pengeluaran (Sejuk)
12 bulan dalam keadaan dingin beku (Produk Beku) |
Bahan Pembungkus |
Primary: Bag plastik LDPE
Secondary: Kotak (produk dingin beku) |
Pelabelan |
Primary: Jenis produk, Tarikh luput, Berat
Secondary: Jenis produk, Tarikh pengeluaran/luput |
Spesifikasi Mikrobiologi |
Total Plate Count : < 2.5 X 106 cfu/g Escherichia coli : < 100 cfu/g Salmonella spp : absent in 25 g sample Coliform : < 1100 cfu/ g Staphylococcus aureus : < 250 cfu/g Listeria monocytogenes : absent in 25 g sample |
Rupa Produk & Pembungkusan |
|
|
Potongan 24 |
5 kg Setiap Pek |
|
|
|